Čokoládovo-mléčný cheesecake s malinami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

75 g máslo
75 g cukr krupice
40 g čokoláda na vaření
30 g cukr moučka
150 g maliny
300 g mascarpone
200 ml smetana ke šlehání
100 g mléčná čokoláda
180 g světlé BeBe sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Nasekáme sušenky ručním mixérem. Přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Do dortové formy natlačíme sušenkovou směs rovnoměrně na celé dno

  2. Rozpustíme čokoládu. Smícháme mascarpone s vyšlehanou smetanu a cukrem. Přidáme maliny a vmícháme jedním krouživým pohybem rozpuštěnou čokoládu. Krém rovnoměrně klademe na sušenkový korpus a poté necháme v chladu asi 2 hodiny odležet

  3. Čokoládovo-mléčný cheesecake s malinami podáváme posypaný moučkovým cukrem a ozdobený trochou rozpuštěné čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!