Musaka s hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 hrnek hrášek olej sůl 2 ks vejce 2 ks paprika 800 g brambory 1 ks cibule 1 ks smetana kmín voda 5 ks rajče 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks rajčatový protlak saturejka 2 lžíce hladká mouka mletá sladká paprika mletý černý pepř 800 g míchané mleté maso
Postup Musaka s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, mrkev, petržel a rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na proužky a brambory na špalíčky
Ve větším hrnci, který je možné dát i do trouby, zpěníme na rozpáleném oleji cibuli, přidáme mrkev, petržel, rajčata a papriky. Po chvíli vmícháme mleté maso, sůl, pepř, sladkou papriku, kmín a saturejku. Dusíme 5 minut, poté přidáme hrášek a brambory, povaříme a přilijeme rajčatový protlak a dolijeme vodou tak, aby brambory byly zcela ponořené. Dusíme doměkka
Smícháme si 2 lžíce mouky, smetanu, 2 vejce a směsí zalijeme hrnec (nebo zapékací nádobu) s musakou, dáme do trouby a pečeme, dokud se neutvoří kůrčička
Musaka se podává jako hlavní chod, který velmi dobře zasytí.