Zeleninová musaka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
3 ks vejce
petrželka
majoránka
1 ks cibule
tymián
rozmarýn
400 g rajče
30 g rajčatový protlak
bazalka
450 g lilek
200 g čočka
250 g žampiony
bobkový list
3 dl bílý jogurt
50 g tvrdý sýr
mletý černý pepř
400 g sterilovaná cizrna

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájený lilek osolíme, dáme do cedníku, zatížíme a počkáme, až pustí šťávu

  2. Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme čočku, cizrnu, nakrájené žampiony, sekaná rajčata, rajský protlak, bobkový list, nasekané bylinky (rozmarýn, majoránku, bazalku, tymián a petrželka) a vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a za stálého míchání dusíme asi 20 minut

  3. Lilek osušíme a osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji

  4. Do vymazané zapékací misky klademe střídavě kolečka osmaženého lilku s podušenou směsí a nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými s jogurtem, solí a pepřem. Zeleninovou musaku pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Několik minut před koncem pečení musaku posypeme strouhaným sýrem

  5. Hotovou zeleninovou musaku ihned podáváme

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!