Zeleninová musaka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek olej sůl 3 ks vejce petrželka majoránka 1 ks cibule tymián rozmarýn 400 g rajče 30 g rajčatový protlak bazalka 450 g lilek 200 g čočka 250 g žampiony bobkový list 3 dl bílý jogurt 50 g tvrdý sýr mletý černý pepř 400 g sterilovaná cizrna
Postup Zeleninová musaka
Postup přípravy receptu
-
Nakrájený lilek osolíme, dáme do cedníku, zatížíme a počkáme, až pustí šťávu
Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme čočku, cizrnu, nakrájené žampiony, sekaná rajčata, rajský protlak, bobkový list, nasekané bylinky (rozmarýn, majoránku, bazalku, tymián a petrželka) a vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a za stálého míchání dusíme asi 20 minut
Lilek osušíme a osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji
Do vymazané zapékací misky klademe střídavě kolečka osmaženého lilku s podušenou směsí a nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými s jogurtem, solí a pepřem. Zeleninovou musaku pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Několik minut před koncem pečení musaku posypeme strouhaným sýrem
Hotovou zeleninovou musaku ihned podáváme
Foto: Shutterstock.com