Pikantní žebírka v marinádě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks citron 4 lžíce med 2 lžíce sojová omáčka 4 lžíce dijonská hořčice mletý černý pepř 8 ks vepřové žebro
Postup Pikantní žebírka v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Tmavý tekutý med, vymačkanou šťávu z citronu, sojovou omáčku, hořčici, pepř a sůl důkladně promícháme
Vepřová žebírka potřeme ze všech stran marinádou a necháme je v míse ze zbytkem směsi marinovat alespoň 2 hodiny
Troubu rozehřejeme a žebírka pečeme na 190 °C do křupava za občasného potírání zbylou marinádou
Pikantní žebírka v marinádě podáváme s čerstvým krajícem chleba a sklenkou vychlazeného piva.