Panna Cotta recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 70 g cukr 100 ml mléko máta 2 plátky želatina 500 ml smetana ke šlehání 1 ks vanilkový lusk 2 lžíce Hot Fruits s malinami
Postup Panna Cotta
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit
Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme
Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny
Vychlazen dezert Panna Cotta vyklopíme na talíř, přelijeme lžící Hot Fruits s malinami a dozdobíme jahodami a snítkou máty. Můžeme podávat.Foto:Profimedia.cz