Panna Cotta recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

70 g cukr
100 ml mléko
máta
2 plátky želatina
500 ml smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk
2 lžíce Hot Fruits s malinami

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit

  2. Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme

  3. Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny

  4. Vychlazen dezert Panna Cotta vyklopíme na talíř, přelijeme lžící Hot Fruits s malinami a dozdobíme jahodami a snítkou máty. Můžeme podávat.Foto:Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!