Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 ks brambory
1 ks cibule
2 ks hermelín
4 ks žampiony
grilovací koření
olivový olej
1 ks zelená paprika
mletý černý pepř
sušená bazalka
1 ks pálivá paprička

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Pálivou papričku nakrájíme na jemno. Zelenou papriku očistíme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy

  2. Hermelín položíme na alobal a na spodek dáme trochu olivového oleje a trochu soli. Na hermelín položíme plátky žampionu (1 žampion na 2 hermelíny), nakrájenou cibuli, špetku nakrájené ostré papričky a polijeme trochou olivového oleje, opět trochu osolíme a opepříme. Směs posypeme kořením podle chuti, například bazalkou a grilovacím kořením

  3. Alobal zaděláme a dáme na gril, případně do trouby. Mezitím brambory povaříme do změknutí a připravíme zeleninovou přílohu podle chuti. Rozehřejeme pánev, přilijeme olivový olej, vložíme nakrájenou cibuli spolu se zbytkem ostré papričky. Když je cibule napůl dozlatova, přidáme nakrájenou zelenou papriku

  4. Po chvíli přidáme i žampiony a poté přidáváme nakrájený česnek. Až žampiony vypadají, že brzy budou - začnou tmavnout, přidáme olivový olej, sůl, koření (například bazalku, mletý černý pepř) a promícháváme. Jakmile je hotovo, servírujeme spolu se zapečeným hermelínem a bramborami

  5. Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!