Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 2 ks brambory 1 ks cibule 2 ks hermelín 4 ks žampiony grilovací koření olivový olej 1 ks zelená paprika mletý černý pepř sušená bazalka 1 ks pálivá paprička
Postup Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Pálivou papričku nakrájíme na jemno. Zelenou papriku očistíme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy
Hermelín položíme na alobal a na spodek dáme trochu olivového oleje a trochu soli. Na hermelín položíme plátky žampionu (1 žampion na 2 hermelíny), nakrájenou cibuli, špetku nakrájené ostré papričky a polijeme trochou olivového oleje, opět trochu osolíme a opepříme. Směs posypeme kořením podle chuti, například bazalkou a grilovacím kořením
Alobal zaděláme a dáme na gril, případně do trouby. Mezitím brambory povaříme do změknutí a připravíme zeleninovou přílohu podle chuti. Rozehřejeme pánev, přilijeme olivový olej, vložíme nakrájenou cibuli spolu se zbytkem ostré papričky. Když je cibule napůl dozlatova, přidáme nakrájenou zelenou papriku
Po chvíli přidáme i žampiony a poté přidáváme nakrájený česnek. Až žampiony vypadají, že brzy budou - začnou tmavnout, přidáme olivový olej, sůl, koření (například bazalku, mletý černý pepř) a promícháváme. Jakmile je hotovo, servírujeme spolu se zapečeným hermelínem a bramborami
Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.