Čokoládovo-ořechový dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 lžíce olej
2 ks vejce
4 ks vejce
1 kostka máslo
250 ml mléko
200 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
1/4 balíčku prášek do pečiva
200 g cukr krupice
čokoláda na vaření
4 lžíce cukr moučka
250 g polohrubá mouka
5 lžic polohrubá mouka
5 lžic mleté ořechy
1 sklenice višňová zavařenina
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
2 lžíce holandské kakao
4 lžíce holandské kakao
1 ks kakaové pikao
1 ks trvanlivá šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme spodní tmavý korpus - těsto 1. Cukr se žloutky utřeme do pěny, pomalu vmícháme olej, mléko, mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a při teplotě 150 °C upečeme

  2. Připravíme si horní ořechový korpus - těsto 2. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, a opatrně po lžících přidáváme střídavě ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a při teplotě 150 °C upečeme

  3. Nakonec si připravíme krém. Vyšleháme máslo s cukrem, ale jenom tak 5 g a vychladlým pudinkem do pěny. Až je hladký, do základu krému pomalu přiléváme trvanlivou šlehačku a pikao. Nakonec podle chuti přidáme rum a 2 lžíce kakaa, cukr podle potřeby. Pokud chceme mít i bílý krém na zdobení, odebereme si potřebné množství a pak přidáváme kakao a pikao

  4. Tmavý korpus potřeme marmeládou, nejlépe višňovou, kterou zředíme rumem, a pak potřeme krémem. Dáme ořechový korpus opět potřeme marmeládou. Boky dortu potřeme krémem

  5. Rozpustíme čokoládu na vaření+1 cm Lukany + 1lžíci oleje + 1lžíci kakaa

  6. Necháme trošku vychladnout a poléváme dort, čokoládu necháme pozvolna ztéci po bocích dortu. Zdobení dortu je podle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!