Čokoládovo-ořechový dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 2 ks vejce 4 ks vejce 1 kostka máslo 250 ml mléko 200 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 1/4 balíčku prášek do pečiva 200 g cukr krupice čokoláda na vaření 4 lžíce cukr moučka 250 g polohrubá mouka 5 lžic polohrubá mouka 5 lžic mleté ořechy 1 sklenice višňová zavařenina 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 2 lžíce holandské kakao 4 lžíce holandské kakao 1 ks kakaové pikao 1 ks trvanlivá šlehačka
Postup Čokoládovo-ořechový dort
Postup přípravy receptu
-
Připravíme spodní tmavý korpus - těsto 1. Cukr se žloutky utřeme do pěny, pomalu vmícháme olej, mléko, mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a při teplotě 150 °C upečeme
Připravíme si horní ořechový korpus - těsto 2. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, a opatrně po lžících přidáváme střídavě ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a při teplotě 150 °C upečeme
Nakonec si připravíme krém. Vyšleháme máslo s cukrem, ale jenom tak 5 g a vychladlým pudinkem do pěny. Až je hladký, do základu krému pomalu přiléváme trvanlivou šlehačku a pikao. Nakonec podle chuti přidáme rum a 2 lžíce kakaa, cukr podle potřeby. Pokud chceme mít i bílý krém na zdobení, odebereme si potřebné množství a pak přidáváme kakao a pikao
Tmavý korpus potřeme marmeládou, nejlépe višňovou, kterou zředíme rumem, a pak potřeme krémem. Dáme ořechový korpus opět potřeme marmeládou. Boky dortu potřeme krémem
Rozpustíme čokoládu na vaření+1 cm Lukany + 1lžíci oleje + 1lžíci kakaa
Necháme trošku vychladnout a poléváme dort, čokoládu necháme pozvolna ztéci po bocích dortu. Zdobení dortu je podle vlastní fantazie.