Čokoládový pudink recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
2 ks vejce
- - skořice
2 ks žloutek
280 ml mléko
- - voda
- - šťáva citronová
4 lžíce cukr vanilkový
60 g čokoláda na vaření
- - ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Cukr necháme na mírném plameni rozpustit v kastrůlku. Přidáme vodu a citronovou šťávu a teprve nyní zamícháme. Vše krátce svaříme. Takto připravený karamel nalijeme do misek a krouživým pohybem rozlijeme po stranách, kde část ztuhne. Misky necháme zchladnout. Do vařícího mléka vsypeme nalámanou čokoládu a skořici, vše svaříme a necháme vychladnout. Vejce a žloutky ušleháme společně s vanilkovým cukrem do pěny. Poté přidáme vychladlé svařené čokoládové mléko. Čokoládový krém vlijeme do misek, které postavíme do pekáče s vodou. Pekáč dáme do trouby na 140 st. A pečeme asi 30 minut, dokud krém nezačne uprostřed tuhnout. Hotový pudink necháme vychladnout a vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!