Crema Catalana recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 7 ks žloutek 800 ml mléko 1 ks citron 220 g cukr moučka 1 špetka mletá skořice 4 lžíce vanilkový pudinkový prášek na ozdobu 6 lžic nerafinovaný cukr
Postup Crema Catalana recept
Postup přípravy receptu
-
Citron důkladně omyjeme a jeho kůru nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru. Mléko zahříváme s citronovou kůrou a skořicí, vmícháme druhou půlku cukru, pudinkový prášek a postupně zašleháme i žloutkovou směs. Směs přivedeme k varu.
Krém rozdělíme do misek a dáme vychladit. Pak povrch posypeme nerafinovaným cukrem a dáme pod gril zapéct, až povrch zezlátne.
Crema Catalana podáváme jako výborný sladký dezert.