Pasta Crema s krevetami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- mléko 200 g špenát 500 g krevety víno 200 g houby koření olivový olej čerstvá bazalka 250 g cherry rajčata ústřicová omáčka 1 balení tagliatelle
Postup Pasta Crema s krevetami
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme uvařit podle návodu do osolené vody. Uvařené těstoviny propláchneme
Připravíme si pánev nebo velký hrnec, protože těstoviny budeme nakonec přimíchávat do směsi. Na dno hrnce kápneme jen pár lžic olivového oleje, aby nám v tom krevety zbytečně neplavaly. Krevety trochu orestujeme a následně přidáme houby, cherry rajčata a špenát
Začneme dochucovat směs, zvolíme si koření, které máme rádi. Já používám bylinky a česnek a následně i adžiku. Poté zalijeme směs do poloviny vínem a necháme vypařit alkohol. Důkladně promícháme a směs zalijeme mlékem nebo smetanou, promícháme a dochutíme - koření, vegeta, ústřicová omáčka a sůl
Do hotové směsi postupně po částech přimícháváme těstoviny a důkladně spojujeme se směsí. Těstoviny ochutnáme, případně ještě dochutíme a máme hotovo
Pasta Crema s krevetami můžeme dozdobit čerstvou bazalkou nebo mátou a podáváme jako lehčí hlavní chod.