Cuketová polévka - kajanak recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
sádlo
1 ks cuketa
2 ks mrkev
1 díl zázvor
mletý černý pepř
1 kostka bujon

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou cuketu, větší cibuli, zázvor a mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky

  2. Do hrnce dáme zpěnit cibuli na sádle, pak přidáme cuketu, mrkev a zázvor a za stálého míchání lehce osmahneme. Podle chuti přidáme bujon, sůl a pepř

  3. Po 10 minutách vše zalijeme horkou vodou, aby bylo vše těsně potopeno, přidáme bujon a dalších 10 minut vaříme. Potom vše rozmixujeme tyčovým mixérem

  4. Cuketovou polévku - kajanak podáváme samotnou nebo s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!