Cuketová polévka se sherry recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžíce tymián
4 lžíce sherry
800 ml vývar z kostky
1 ks mladá cuketa
200 g jehněčí maso
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu očistíme, důkladně omyjeme případně odrhneme a i se slupkou podélně nakrájíme na dlouhé tenké proužky.

  2. Jehněčí maso nakrájíme na kostičky a za stálého míchání je opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme tymián, nudličky cukety a zalijeme vývarem (zeleninový, masox). Uvedeme do varu a vaříme 5 minut.

  3. Těsně před podáváním cuketovou polévku osolíme i opepříme podle chuti. Do každého talíře nalijeme lžíci sherry a přelijeme polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!