Cuketová polévka se sherry recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 lžíce tymián 4 lžíce sherry 800 ml vývar z kostky 1 ks mladá cuketa 200 g jehněčí maso podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Cuketová polévka se sherry recept
Postup přípravy receptu
-
Cuketu očistíme, důkladně omyjeme případně odrhneme a i se slupkou podélně nakrájíme na dlouhé tenké proužky.
Jehněčí maso nakrájíme na kostičky a za stálého míchání je opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme tymián, nudličky cukety a zalijeme vývarem (zeleninový, masox). Uvedeme do varu a vaříme 5 minut.
Těsně před podáváním cuketovou polévku osolíme i opepříme podle chuti. Do každého talíře nalijeme lžíci sherry a přelijeme polévkou.