Cuketová příloha recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
5 snítek petrželka
1 lžíce olivový olej
400 g mladá cuketa
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně omyjeme mladé cukety, odřežeme konce a nakrájíme je na ne moc slabé plátečky. Čerstvou petrželku nasekáme najemno nejlépe půlměsícem.

  2. Do pánve s olivovým olejem vložíme oloupaný česnek lehce rozmáčknutý vidličkou.

  3. Jakmile česnek zezlátne, odebereme ho a přidáme nakrájené cukety. Cukety nejprve zprudka orestujeme, poté snížíme teplotu a dusíme přikryté asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme zeleninovým vývarem nebo horkou vodou. Před koncem přípravy cuketové přílohy přidáme petrželku a zvýšíme teplotu, ať se vypaří všechna kapalina. Cukety odejmeme z plotny a dochutíme solí.

  4. Cuketovou přílohu podáváme teplou k různě upravenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!