Ořechoví šneci recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
250 g máslo
2 lžíce rum
4 ks žloutek
100 ml mléko
4 ks bílek
1 ks citron
20 g droždí
1 ks limetka
200 g cukr krupice
1 lžíce cukr písek
15 g čokoláda na vaření
cukr moučka
250 g hladká mouka
250 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout

  2. Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, zchladlé máslo a vykynutý kvásek rozmíchaný se žloutky. Dobře zpracujeme těsto, které je trošku řidší. Moukou však nedosypáváme, zakryjeme a dáme na hodinu do lednice

  3. Troubu předehřejeme na 190 °C

  4. Než vyndáme těsto z lednice, připravíme si ořechovou náplň. Citron a limetku důkladně omyjeme a nastrouháme z nich najemno kůru. Umeleme ořechy, čokoládu, obě kůry a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu lehce vmícháme ořechy smíchané s rumem, čokoládu a strouhané kůry. Náplň rozdělíme na 4 stejné díly

  5. Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme rovněž na 4 stejné díly a postupně na pomoučněné utěrce rozválíme na obdélníkové pláty. Ty potřeme náplní a pomocí utěrky zarolujeme. Ze vzniklých válečků odkrajujeme 2 cm silná kolečka, která naplocho pokládáme na plechy s pečícím papírem

  6. Na plechu ještě trošku upravíme a pečeme 10 až 12 minut

  7. Ořechové šneky podáváme jemně poprášené moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!