Ořechoví šneci recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 250 g máslo 2 lžíce rum 4 ks žloutek 100 ml mléko 4 ks bílek 1 ks citron 20 g droždí 1 ks limetka 200 g cukr krupice 1 lžíce cukr písek 15 g čokoláda na vaření cukr moučka 250 g hladká mouka 250 g vlašské ořechy
Postup Ořechoví šneci
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout
Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, zchladlé máslo a vykynutý kvásek rozmíchaný se žloutky. Dobře zpracujeme těsto, které je trošku řidší. Moukou však nedosypáváme, zakryjeme a dáme na hodinu do lednice
Troubu předehřejeme na 190 °C
Než vyndáme těsto z lednice, připravíme si ořechovou náplň. Citron a limetku důkladně omyjeme a nastrouháme z nich najemno kůru. Umeleme ořechy, čokoládu, obě kůry a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu lehce vmícháme ořechy smíchané s rumem, čokoládu a strouhané kůry. Náplň rozdělíme na 4 stejné díly
Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme rovněž na 4 stejné díly a postupně na pomoučněné utěrce rozválíme na obdélníkové pláty. Ty potřeme náplní a pomocí utěrky zarolujeme. Ze vzniklých válečků odkrajujeme 2 cm silná kolečka, která naplocho pokládáme na plechy s pečícím papírem
Na plechu ještě trošku upravíme a pečeme 10 až 12 minut
Ořechové šneky podáváme jemně poprášené moučkovým cukrem.