Cuketový nákyp se salámem a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 hrnku olej 5 ks vejce 1 kg cuketa 1 hrnek hrubá mouka 200 g tvrdý sýr 1 balíček kypřící prášek do pečiva 250 g měkký salám podle chuti česnek sůl mletý černý pepř podle potřeby tuk na vymazání
Postup Cuketový nákyp se salámem a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oškrábeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Poté cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Stejně nastrouháme sýr a měkký salám (např. junior, gothaj) a vše smícháme dohromady. Přidáme hrubou mouku, olej, vejce, kypřící prášek, podle chuti česnek, sůl a pepř a opět promícháme. Těsto má řidší konzistenci asi jako na bramboráky.
Těsto vlijeme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy a pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C. V klasické troubě pečeme na 225 °C. Cuketový nákyp se salámem je hotový zhruba za 30 - 45 minut s ohledem na výšku nákypu.
Cuketový nákyp se salámem a sýrem je dobrý teplý i studený. Je možno jej podávat jako hlavní chod nebo jen jako chuťovku na stůl.