Cuketový nákyp se salámem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 hrnku olej
5 ks vejce
1 kg cuketa
1 hrnek hrubá mouka
200 g tvrdý sýr
1 balíček kypřící prášek do pečiva
250 g měkký salám
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oškrábeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Poté cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Stejně nastrouháme sýr a měkký salám (např. junior, gothaj) a vše smícháme dohromady. Přidáme hrubou mouku, olej, vejce, kypřící prášek, podle chuti česnek, sůl a pepř a opět promícháme. Těsto má řidší konzistenci asi jako na bramboráky.

  2. Těsto vlijeme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy a pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C. V klasické troubě pečeme na 225 °C. Cuketový nákyp se salámem je hotový zhruba za 30 - 45 minut s ohledem na výšku nákypu.

  3. Cuketový nákyp se salámem a sýrem je dobrý teplý i studený. Je možno jej podávat jako hlavní chod nebo jen jako chuťovku na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!