Ďábelská jehla recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

120 g slanina
150 g olej
10 g sůl
60 g šunka
100 g kečup
5 g chilli paprička
200 g žampiony
600 g vepřová panenka
60 g paprika (červená)
100 g hrášek mražený
1 dl červené víno (kvalitní)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaneníme a nakrájíme na větší kousky. Ty lehce osolíme a opepříme. Chilli papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme najemno

  2. Do mísy vysypeme ďábelskou směs, kterou koupíme v obchodě, zalijeme olejem, přidáme chilli papričky a dobře promícháme. Pak tam vložíme maso a necháme ho marinovat přes noc

  3. Cibuli a žampiony očistíme. Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na osminy nebo čtvrtiny a žampiony zbavíme nožiček

  4. Uleželé maso pak střídavě napichujeme s cibulí, žampiony a slaninou

  5. Špízy prudce opečeme na oleji - odložíme do tepla

  6. Zbylou cibuli a žampiony nakrájíme na kostky, šunku na malé nudličky, vše to orestujeme, přidáme mražený zelený hrášek, kečup, na nudličky nakrájanou kapii, vše to zalijeme červeným vínem a dusíme. Do šťávy ukládáme špízy, ještě krátce podusíme a možná trochu dochutíme podle vaši chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!