Ďábelská jehla recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 120 g slanina 150 g olej 10 g sůl 60 g šunka 100 g kečup 5 g chilli paprička 200 g žampiony 600 g vepřová panenka 60 g paprika (červená) 100 g hrášek mražený 1 dl červené víno (kvalitní)
Postup Ďábelská jehla
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaneníme a nakrájíme na větší kousky. Ty lehce osolíme a opepříme. Chilli papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme najemno
Do mísy vysypeme ďábelskou směs, kterou koupíme v obchodě, zalijeme olejem, přidáme chilli papričky a dobře promícháme. Pak tam vložíme maso a necháme ho marinovat přes noc
Cibuli a žampiony očistíme. Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na osminy nebo čtvrtiny a žampiony zbavíme nožiček
Uleželé maso pak střídavě napichujeme s cibulí, žampiony a slaninou
Špízy prudce opečeme na oleji - odložíme do tepla
Zbylou cibuli a žampiony nakrájíme na kostky, šunku na malé nudličky, vše to orestujeme, přidáme mražený zelený hrášek, kečup, na nudličky nakrájanou kapii, vše to zalijeme červeným vínem a dusíme. Do šťávy ukládáme špízy, ještě krátce podusíme a možná trochu dochutíme podle vaši chuti.