Ďábelská marinovaná vepřová pečeně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 lžička solamyl 1 lžička hořčice 1 lžička vegeta 1 lžička sladká paprika 1 lžička kari koření sůl a pepř 1 hrnek olej na smažení 2 lžičky pálivá paprika 800 g vepřová pečeně 1 lžička worchestrová omáčka
Postup Ďábelská marinovaná vepřová pečeně
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu, ve které se maso bude přes noc marinovat v lednici. Rozšleháme 5 vajec, po jedné lžičce soli, hořčice, sladké a pálivé papriky (kdo má rád více ostré přidáme lžičku pálivé navíc), pepře, worchestrové omáčky, vegety, solamylu a kari
Marinované řízky opečeme na oleji, snažíme se aby marináda byla co nejvíce obalena na mase, a podáváme s americkým nebo obyčejným bramborem a nebo s hranolky
Ďábelská marinovaná vepřová pečeně si samozřejmě zaslouží i zeleninovou oblohu v podobě čerstvého rajčátka a plátků salátové okurky.