Ďábelské řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
20 dkg eidam
25 dkg měkký salám
4 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý pepř
na potření
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Maso položíme na mírně vymaštěný plech nebo zapékací mísu. Plátky potřeme rozmačkaným česnekem a poté každý plátek potřeme plnotučnou hořčicí.

  2. Měkký salám si nakrájíme na kostičky, kterými hustě posypeme jednotlivé plátky. Poté vše zasypeme nastrouhaným sýrem eidamem. Podlijeme trošku vody a dáme péct do trouby při teplotě 180 °C asi 30 minut.

  3. Jako příloha se k ďábelským řízkům hodí šťouchané brambory se slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!