Ďábelské toasty naší babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks česnek
2 dl olej
1 kg paprika
1 kg cibule
1 kg rajče
0.5 balíčku Deko na okurky
0.5 kg hovězí maso
1 balíček mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
0.5 kg vepřové maso ve vlastní šťávě
1 láhev harissa (pasta)

Postup přípravy receptu

  1. Maso si předem uvaříme a pomeleme spolu s oloupanými stroužky česneku. Ochutíme mletou paprikou a pepřem.

  2. Očištěnou cibuli, papriku a rajčata, pomeleme, přidáme harissu nebo 5 pomletých feferonek a 1/2 baličku Deka - jen sůl bez semínek a koření (místo toho lze použít 2 lžíce soli). Kořeněnou zeleninovou směs vaříme 1/2 hodiny.

  3. Zeleninovou směs promícháme s ochuceným masem, dáme do malých sklenic a sterilujeme.

  4. Ďábelskou pomazánku mažeme na toasty, topinky apod. Ďábelské toasty podáváme na svačinu, večeři nebo jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!