Směs na těstoviny s cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
100 ml smetana
4 kostky rajče
2 ks mrkev
sýr
1 lžička oregano
pepř
1 lžíce hladká mouka
1 svazeček zelená petrželka
1 ks malá cuketa
1 konzerva rajský protlak
400 g hovězí mleté maso
1 hrst lístky bazalky
1 ks kořenová petržel

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme. Cuketu (ne celou, stačí kousek) zbavíme slupky a rozkrájíme na malinké kostičky, omytá rajčata na kousky. Nať petrželky a bazalku jemně nasekáme

  2. Cibuli s česnekem zpěníme na másle, přidáme mleté maso a opékáme, dokud se maso nezačne drolit a nezbělá. Přidáme nastrouhanou mrkev s petrželí a krátce společně s masem smažíme

  3. Pak do směsi přidáme rajský protlak, naředěný hrnkem studené vody, oregano, cuketu, rajčata a nasekané bylinky. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a dusíme asi 30 minut. Podle potřeby můžeme ještě podlévat. Ke konci rozkvedláme v malém množství studené vody hladkou mouku, přilijeme do omáčky a necháme krátce projít varem, omáčka se ještě více zahustí

  4. Směsí s cuketou poléváme špagety nebo i jiné těstoviny, před podáváním posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!