Zeleninová směs z římského hrnce recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
1 ks cibule
100 g mrkev
100 g květák
100 g zelí
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky. Květák, mrkev, zelí, cibuli očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu můžeme kombinovat podle chuti a momentální nabídky trhu nebo na zahrádce. Vyzkoušela jsem i fenykl, zelené fazolky, brokolici i mangold. Vše je vynikající. A kdo má rád zajímavou chuť, může použít i trochu strouhaného zázvoru

  2. Zeleninu osolíme a opepříme, dobře promícháme a vložíme do římského hrnce. Teplotu nastavíme na 220 °C a pečeme asi 50 minut

  3. Zeleninovou směs z římského hrnce podáváme jako chutnou večeři nebo výbornou oblohu k různým masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!