Ďábelský ocásek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 ks rajče 4 lžíce kečup 1-2 ks feferonky 300 g vepřová kýta 1 ks malý pórek 1 ks malá salátová okurka podle chuti sůl pepř sojová omáčka
Postup Ďábelský ocásek recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, každý plátek ještě dvakrát prořízneme tak, aby na konci zůstal spojený, a upleteme z něj copánek. Na konci sepneme špejlí.
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme copánky z obou stran. Mezitím co maso restujeme, oloupeme si cibuli a na kolečka ji i s omytými rajčaty nakrájíme.
Na proužky nakrájíme očištěnou okurku a pórek. Feferonky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninou zasypeme maso na pánvi, promícháme a společně ještě chvíli restujeme. Ke konci přidáme kečup. Ochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem.
Jako přílohu k ďábelskému ocásku můžeme zvolit hranolky či rýži, popíjíme bílé víno.