Ďábelský špíz recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 12 dkg anglická slanina 1 ks pikantní klobása 60 dkg vepřová krkovice 1 konzerva fazole s rajčatovou omáčkou podle chuti sůl petrželka chilli worchestrová omáčka podle potřeby olej nebo sádlo
Postup Ďábelský špíz recept
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku nakrájíme na plátky, rozklepeme pěstí nebo paličkou a potom nakrájíme na kostky. Osolíme, okořeníme chilli a zakápneme olejem.
Slaninu nakrájíme na proužky a kostičky tak, aby se daly napíchnout na špíz. Cibuli rovněž pokrájíme na kousky, klobásu na kolečka. Střídavě ingredience napichujeme na špejli nebo na grilovací jehlu a necháme 20 - 30 minut odstát.
Rozpálíme olej nebo vepřové sádlo a špízy opečeme z obou stran (to trvá10 - 15 minut). Potom špízy z tuku vyjmeme na talíř a přikryjeme pokličkou, aby zůstaly teplé.
Zbytky ingrediencí (klobása, maso, cibulka) posekáme nadrobno a hodíme do výpeku, orestujeme, přidáme chilli, konzervu fazolí s rajčaty a worchester. Špízy vložíme do pánve aby se dotáhly, nakonec posypeme petrželkou.
K ďábelským špízům podáváme bílé pečivo, brambory nebo bramboráčky.