Ďábelský špíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
12 dkg anglická slanina
1 ks pikantní klobása
60 dkg vepřová krkovice
1 konzerva fazole s rajčatovou omáčkou
podle chuti
sůl
petrželka
chilli
worchestrová omáčka
podle potřeby
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na plátky, rozklepeme pěstí nebo paličkou a potom nakrájíme na kostky. Osolíme, okořeníme chilli a zakápneme olejem.

  2. Slaninu nakrájíme na proužky a kostičky tak, aby se daly napíchnout na špíz. Cibuli rovněž pokrájíme na kousky, klobásu na kolečka. Střídavě ingredience napichujeme na špejli nebo na grilovací jehlu a necháme 20 - 30 minut odstát.

  3. Rozpálíme olej nebo vepřové sádlo a špízy opečeme z obou stran (to trvá10 - 15 minut). Potom špízy z tuku vyjmeme na talíř a přikryjeme pokličkou, aby zůstaly teplé.

  4. Zbytky ingrediencí (klobása, maso, cibulka) posekáme nadrobno a hodíme do výpeku, orestujeme, přidáme chilli, konzervu fazolí s rajčaty a worchester. Špízy vložíme do pánve aby se dotáhly, nakonec posypeme petrželkou.

  5. K ďábelským špízům podáváme bílé pečivo, brambory nebo bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!