Dánské bramborové kuličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
2 ks vejce
0.4 lžičky rozmarýn
0.3 lžičky muškátový květ
200 g strouhaný sýr
650 g brambory vařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a rozmačkáme. Přidáme koření, strouhanou nivu nebo jiný výraznější sýr a vejce. Vše dokonale prohněteme. Nakonec směs osolíme podle chuti.

  2. Z bramborového těsta tvarujeme kuličky velké jako klasické kupované krokety nebo trochu větší. Dánské bramborové kuličky obalíme ve strouhance a smažíme ve fritovacím hrnci dozlatova.

  3. Dánské bramborové kuličky necháme trochu vychladnout a můžeme podávat. Dánské bramborové kuličky můžeme podávat jako přílohu nebo samostatně s dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!