Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 kg brambory 1/3 lžíce kari 1 konzerva žampiony 1/2 lžíce mletá paprika 1 lžíce mletý kmín 100 g tvrdý sýr 400 g vepřová kýta
Postup Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Olej na pánvi rozehřejeme, vložíme vepřové maso, okořeníme kmínem, mletou paprikou a kari kořením. Okořeněné maso přibližně 4 minuty za stálého míchání opékáme
Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na plátky. Žampiony slijeme a nejlépe na savé utěrce zbavíme přebytečné tekutiny
Do zapékací misky (pekáče) naskládáme spodní vrstvu brambor. Na ni dáme polovinu plátků žampionů a na ně kostky vepřového masa bez vypečené šťávy. Na maso opět rozložíme druhou polovinu žampionů a jako poslední vrstvu opět plátky syrových brambor. Ty nakonec polijeme vypečenou šťávou z vepřového masa
Troubu předehřejeme na 180 °C a zapékací mísu do ní vložíme. Pečeme 40 minut. Mezitím si nastrouháme sýr na hrubém struhadle
Po 40 minutách pečení mísu s vepřovým masem,
" target="_blank" title="Pochoutky z nových brambor">brambory a žampiony vyjmeme, posypeme sýrem a ještě na 10 minut necháme zapéct
Vepřové maso zapečené s brambory a žampiony podáváme horké.