Kadaňské rohlíčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 2 ks vejce 250 ml mléko čokoláda 300 g cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 100 g polohrubá mouka 2 lžíce maizena 300 g mleté vlašské ořechy 250 g Zlatá Haná
Postup Kadaňské rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin zpracujeme těsto, jde to ztuha, pokud jsou ořechy málo mastné, přidáme trochu tuku. Po odpočinutí z těsta vyválíme placku cca 0,5cm vysokou a vykrajujeme rohlíčky s kulatými rohy, pečeme 20 minut na 150 °C
Na upečené vychladlé korpusy nastříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou krém (použila jsem krém smíchaný s rybízovou marmeládou - je chutnější), dáme ztuhnout do mrazáku a potom rohlíčky krémem namočíme do čokolády
Krém: Z 250ml mléka a dvou vrchovatých polévkových lžic maizeny uvaříme hustou kaši, odstavíme z ohně a za občasného míchání necháme zchladnout. Zlatou Hanou našleháme s 1 vanilkovým cukrem a postupně zašleháváme i vychladlou kaši z maizeny. Dosladíme podle chuti moučkovým cukrem. Přidáme rybízovou marmeládu či kakao, podle toho, jaký krém chceme mít.