Datlový cheesecake recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g máslo
5 lžic mléko
6 lžic cukr krupice
2 ks banán
1/2 balíčku čokoláda na vaření
1 balíček vanilkový cukr
2 balíčky měkký tvaroh
200 g cukrářské piškoty
200 g sušené datle
1/2 balíčku vanilkový pudinkový prášek
400 ml smetanový bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Cukrářské piškoty vložíme do mixéru a promixujeme najemno. Promícháme s rozpuštěným čokoládovým máslem, přidáme špetku soli a tuto hmotu napěchujeme do kulaté formy s odnímatelným okrajem. Formu předem vymažeme a vysypeme, můžeme i pečlivě vyložit pečícím papírem (až po okraj). Korpus necháme vychladnout v ledničce

  2. Mezitím utřeme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Vmícháme tvaroh, jogurt a v mléce rozmíchaný pudinkový prášek. Nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a na kousíčky nakrájené datle (asi 100 - 150 g)

  3. Na ztuhlý korpus poklademe na kolečka nakrájené zralé banány. Potřeme tvarohovým krémem a pro ozdobu můžeme poklást ještě pár datlí na povrch cheesecaku

  4. Datlový cheesecake vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Cheesecake často hlídáme, opravdu záleží na typu trouby

  5. Datlový cheesecake necháme po vytažení z trouby vychladnout, poté rozkrájíme a rozdělíme na dezertní talířky. Dezert uchováváme v chladničce až do chvíle, kdy jej budeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!