Datlový cheesecake recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 ks vejce 100 g máslo 5 lžic mléko 6 lžic cukr krupice 2 ks banán 1/2 balíčku čokoláda na vaření 1 balíček vanilkový cukr 2 balíčky měkký tvaroh 200 g cukrářské piškoty 200 g sušené datle 1/2 balíčku vanilkový pudinkový prášek 400 ml smetanový bílý jogurt
Postup Datlový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Cukrářské piškoty vložíme do mixéru a promixujeme najemno. Promícháme s rozpuštěným čokoládovým máslem, přidáme špetku soli a tuto hmotu napěchujeme do kulaté formy s odnímatelným okrajem. Formu předem vymažeme a vysypeme, můžeme i pečlivě vyložit pečícím papírem (až po okraj). Korpus necháme vychladnout v ledničce
Mezitím utřeme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Vmícháme tvaroh, jogurt a v mléce rozmíchaný pudinkový prášek. Nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a na kousíčky nakrájené datle (asi 100 - 150 g)
Na ztuhlý korpus poklademe na kolečka nakrájené zralé banány. Potřeme tvarohovým krémem a pro ozdobu můžeme poklást ještě pár datlí na povrch cheesecaku
Datlový cheesecake vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Cheesecake často hlídáme, opravdu záleží na typu trouby
Datlový cheesecake necháme po vytažení z trouby vychladnout, poté rozkrájíme a rozdělíme na dezertní talířky. Dezert uchováváme v chladničce až do chvíle, kdy jej budeme podávat.