Debrecínská fazolová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1 ks paprika 2 ks cibule pažitka 500 g rajče 4 ks klobása 200 g bílé fazole mletý černý pepř mletá pálivá paprika (chilli) 1 svazek zeleninová nať
Postup Debrecínská fazolová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole propláchneme, zalijeme 1,25 l vody a přiklopené necháme v klidu do druhého dne. Druhý den je vaříme zvolna v téže vodě asi 1-2 hodiny.
Nakrájíme papriku a cibuli, nasekáme zeleninové natě a utřeme česnek. Vše smícháme a směs osmahneme na rozpáleném oleji.
Směs vmícháme do fazolí a přiklopené vaříme asi 20 minut. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostky a vmícháme do polévky. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, paprikou a cukrem.
Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, chvilku prohřejeme a podáváme s nadrobno nasekanou pažitkou.