Dezert alá myška krupička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
500 ml mléko
5 lžic krupice
100 g čokoláda na vaření
1 plechovka kompotované višně

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci smícháme mléko, špetku soli a krupici. Přivedeme mléko k varu a zvolna vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.

  2. Tabulku čokolády nahrubo nasekáme nebo nakrájíme nožem na malé kousky.

  3. Připravíme si čtyři skleněné misky, do kterých budeme vrstvit všechny přísady. Misky vypláchneme studenou vodou a do každé na dno nasypeme hrst nasekané čokolády. Zalijeme polovinou množství horké krupicové kaše, na ni poklademe kompotované višně, posypeme zbytkem čokolády a opět dolijeme kaší. Dezert alá myška krupička necháme vychladnout a rozležet v ledničce. Klidně i přes noc, ale stačí půl hodinka na vychlazení.

  4. Nakonec misky opatrně vyklopíme na dezertní talířky. Dezert alá myška krupička ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!