Dezert s jablky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 ks jablko 10 lžic voda 350 g tvaroh 3 lžíce cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 3 snítky čerstvá máta 9 ks máslové věnečky (sušenky)
Postup Dezert s jablky
Postup přípravy receptu
-
Velká sladká jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme i se slupkou na kostičky a nasypeme do hrnce. Přidáme oba druhy cukru i mátu a zalijeme vodou. Jablka uvedeme do varu a za občasného promíchání 5 minut provaříme. Poté rychle zchladíme a vyndáme mátu
Tvaroh smícháme s trochou šťávy z jablek, aby měl krémovou konzistenci, sušenky si nalámeme na kousky
Vychlazené dezertní poháry plníme střídavě krémem, sušenkami a jablky. Dezert s jablky ihned podáváme.