Dia florentýnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 50 g rozinky 50 g mandle 1 lžička mletá skořice 60 g vlašské ořechy 75 g sušené meruňky 60 g sušené fíky 40 g celozrnná špaldova mouka 30 g sušený sojový nápoj 4 kapky pomerančový aromatický olej podle chuti dia čokoláda
Postup Dia florentýnky recept
Postup přípravy receptu
-
Vlašské ořechy a mandle nasekáme nadrobno. Sušené meruňky a fíky nakrájíme na malé kousky.
Sušený sojový nápoj a celozrnnou špaldovou mouku uvaříme asi ve 300 ml vody na kaši. Pak přimícháme vlašské ořechy, mandle, meruňky, fíky a rozinky. Zakápneme pomerančovým olejem a dobře promícháme.
Na plech vyložený pečícím papírem uděláme hromádky, které zploštíme lžící.
Pečeme asi 5 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, potom teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě asi 5 minut dozlatova. Florentýnky by měly mít zlatavě hnědou barvu i uprostřed.
Necháme cukroví vychladnou a odležet alespoň 3 dny. Florentýnky můžeme zespoda namáčet v rozpuštěné dia čokoládě.
Dia florentýnky podáváme jako výborné vánoční cukroví na sváteční stůl.