Dia křupavé věnečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
2 ks vejce
těsto
150 g mrkev
0 lžiček mletá skořice
300 g hladká mouka
1 lžíce pomerančová kůra
150 g rostlinný tuk
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
2 lžíce mandle

Postup přípravy receptu

  1. Na hladké těsto smícháme hladkou mouku, jemně nastrouhanou mrkev, nastrouhanou pomerančovou kůru, rostlinný tuk, kypřící prášek do pečiva a mletou skořici. Těsto dobře vypracujeme a necháme pak odležet 2 hodiny v chladu.

  2. Potom těsto rozválíme na pomoučněném vále na 5 mm silný plát a vykrajujeme kolečka, doprostřed vykrojíme menší otvor.

  3. Věnečky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehanými žloutky a posypeme je strouhanými mandlemi.

  4. Pečeme přibližně 10 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

  5. Dia křupavé věnečky podáváme jako vynikající cukroví na vánoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!