Dušené kysané zelí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cukr
sůl
ocet
1 ks cibule
kmín
sádlo
hladká mouka
400 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme

  2. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Na ni vsypeme hladkou mouku a za stálého míchání si tak připravíme světlou jíšku

  3. K poloměkkému zelí přidáme jíšku a dodusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme. Podle chuti dušené kysané zelí přisladíme, přisolíme a přikyselíme

  4. Dušené kysané zelí podáváme jako přílohu

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!