Dietní guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 200 g cibule 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 0.2 dl olivový olej 2 dl červené víno 1 l vroucí voda 2 ks velká mrkev 6 kuliček celý černý pepř 0.3 ks velký celer 0.2 kg libové hovězí maso 1 ks velká petržel
Postup Dietní guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a zeleninu očistíme. Maso podle potřeby začistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
Cibuli nakrájíme najemno a spolu s olivovým olejem a kořením dozlatova orestujeme. Přidáme vařící vodu, sůl a necháme vysmahnout. Zeleninu nastrouháme najemno, přidáme k cibulce a společně orestujeme. Vsypeme maso a opět pořádně osmahneme, aby se maso zatáhlo. Pak maso vše podlijeme vínem a necháme ho vyvařit. Guláš podlijeme zbytkem vařící vody a pomalu dusíme do změknutí masa a zredukování vody na polovinu.
Dietní guláš podáváme nejlépe s neloupanou rýží, ale hodí se i těstoviny,brambory,a nebo pro muže kynutý knedlík.
Z vína se alkohol vyvaří, takže ho mohou jíst i děti. Nebo můžeme víno úplně vynechat.