Dietní guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
200 g cibule
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
0.2 dl olivový olej
2 dl červené víno
1 l vroucí voda
2 ks velká mrkev
6 kuliček celý černý pepř
0.3 ks velký celer
0.2 kg libové hovězí maso
1 ks velká petržel

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a zeleninu očistíme. Maso podle potřeby začistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  2. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s olivovým olejem a kořením dozlatova orestujeme. Přidáme vařící vodu, sůl a necháme vysmahnout. Zeleninu nastrouháme najemno, přidáme k cibulce a společně orestujeme. Vsypeme maso a opět pořádně osmahneme, aby se maso zatáhlo. Pak maso vše podlijeme vínem a necháme ho vyvařit. Guláš podlijeme zbytkem vařící vody a pomalu dusíme do změknutí masa a zredukování vody na polovinu.

  3. Dietní guláš podáváme nejlépe s neloupanou rýží, ale hodí se i těstoviny,brambory,a nebo pro muže kynutý knedlík.

  4. Z vína se alkohol vyvaří, takže ho mohou jíst i děti. Nebo můžeme víno úplně vynechat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!