Dietní krůtí přírodní plátky s krustou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g krůtí prsa na potření 15 g francouzská hořčice 40 g cherry rajčata 0 ks knäckebrot podle chuti grilovací koření koření na pečené kuře mletý černý pepř podle potřeby 40 ml řepkový olej
Postup Dietní krůtí přírodní plátky s krustou recept
Postup přípravy receptu
-
V olivovém nebo řepkovém oleji se směsí koření naložíme minimálně na dvě hodiny omyté naklepané a očištěné krůtí plátky. Ideálně necháme plátky naložené celý den.
Mezitím si nadrtíme nebo rozmačkáme přibližně 40 g cherry rajčátek s polovinou knäckebrotu nebo suchého chleba. Při použití celého bude krusta o něco křupavější a sytější, také bude obsahovat více sacharidů. Do této směsi přidáme podle chuti 10 - 20 g francouzské nebo plnotučné hořčice a pepř. Francouzské hořčice doporučuji menší množství, neboť je chuťově výraznější.
Naložené krůtí plátky orestujeme na pánvi na trošce oleje. Když jsou plátky hotové, sejmeme je z ohně, položíme na plech a potřeme směsí z rajčat, knäckebrotu, hořčice a pepře.
Vše dáme zapéct do předehřáté trouby. Je třeba kontrolovat míru zapečení podle chuti, takže nelze určit přesnou dobu zapékání, nemělo by to však trvat dlouho. Navíc pokrm je velmi dobrý i po krátkém zapečení v mikrovlnné troubě (3 - 4 minut).
Krůtí plátky s krustou podáváme ideálně se salátem z čínského zelí nebo s rýží.