Dietní krůtí přírodní plátky s krustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g krůtí prsa
na potření
15 g francouzská hořčice
40 g cherry rajčata
0 ks knäckebrot
podle chuti
grilovací koření
koření na pečené kuře
mletý černý pepř
podle potřeby
40 ml řepkový olej

Postup přípravy receptu

  1. V olivovém nebo řepkovém oleji se směsí koření naložíme minimálně na dvě hodiny omyté naklepané a očištěné krůtí plátky. Ideálně necháme plátky naložené celý den.

  2. Mezitím si nadrtíme nebo rozmačkáme přibližně 40 g cherry rajčátek s polovinou knäckebrotu nebo suchého chleba. Při použití celého bude krusta o něco křupavější a sytější, také bude obsahovat více sacharidů. Do této směsi přidáme podle chuti 10 - 20 g francouzské nebo plnotučné hořčice a pepř. Francouzské hořčice doporučuji menší množství, neboť je chuťově výraznější.

  3. Naložené krůtí plátky orestujeme na pánvi na trošce oleje. Když jsou plátky hotové, sejmeme je z ohně, položíme na plech a potřeme směsí z rajčat, knäckebrotu, hořčice a pepře.

  4. Vše dáme zapéct do předehřáté trouby. Je třeba kontrolovat míru zapečení podle chuti, takže nelze určit přesnou dobu zapékání, nemělo by to však trvat dlouho. Navíc pokrm je velmi dobrý i po krátkém zapečení v mikrovlnné troubě (3 - 4 minut).

  5. Krůtí plátky s krustou podáváme ideálně se salátem z čínského zelí nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!