Dietní rajčatová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 ks česnek sůl 1,5 kg rajčata 2 lžíce olivový olej 4 ks jarní cibulka mletý barevný pepř 2 lžičky italské bylinky 1 - 2 špetky třtinový cukr
Postup Dietní rajčatová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a taktéž nakrájíme na drobné kousky. Rajčata omyjeme, vykrojíme zelené části a zbytek rozkrájíme na kousky. Připravíme si bylinky - tymián, bazalku a oregano
V hrnci rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibuli. Vsypeme česnek, necháme rozvonět a zasypeme rajčaty. Přidáme sůl, přikryjeme pokličkou a 10 minut podusíme. Poté přidáme podle chuti čerstvě namletý pepř, italské bylinky (čerstvé či sušené) a ještě 5 - 10 minut podusíme. Celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Poté rajčatovou polévku dochutíme třtinovým cukrem, solí, pepřem, bylinkami - všeho podle chuti
Dietní rajčatovou polévku podáváme horkou. Přikusovat můžeme opečenou ciabattu nebo toast.