Dobrá borůvková marmeláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

500 ml voda
4 sklenky borůvky
1 kg cukr krystal
1 lžička kyselina citronová
1 balíček Želírfix 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky pomeleme na mlýnku na ovoce, nebo odšťavníme. Získanou šťávu smícháme s vodou a dáme vařit

  2. V troše odebraného cukru rozmícháme Želírfix a nasypeme do vařící šťávy. Povaříme asi 3 minuty a přidáme zbývající cukr, opět povaříme na mírném plameni asi 3 minuty. Odstavíme a vmícháme lžičku kyseliny citronové. Po chvilce sebereme nežádoucí pěnu a marmeládu naplníme do skleniček

  3. Borůvkovou marmeládu sterilujeme 15 minut při 85 °C

  4. 4 sklenky celých borůvek = 1/2 l šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!