Dobrá borůvková marmeláda recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 500 ml voda 4 sklenky borůvky 1 kg cukr krystal 1 lžička kyselina citronová 1 balíček Želírfix 2:1
Postup Dobrá borůvková marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Borůvky pomeleme na mlýnku na ovoce, nebo odšťavníme. Získanou šťávu smícháme s vodou a dáme vařit
V troše odebraného cukru rozmícháme Želírfix a nasypeme do vařící šťávy. Povaříme asi 3 minuty a přidáme zbývající cukr, opět povaříme na mírném plameni asi 3 minuty. Odstavíme a vmícháme lžičku kyseliny citronové. Po chvilce sebereme nežádoucí pěnu a marmeládu naplníme do skleniček
Borůvkovou marmeládu sterilujeme 15 minut při 85 °C
4 sklenky celých borůvek = 1/2 l šťávy.