Dobrá pórková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks brambory
300 ml mléko
0,5 lžiček kmín
400 ml voda
1 ks pórek
4 kuličky nové koření
2 lžíce škrobová moučka
0,5 lžiček mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na kolečka. Bramboru oloupeme a nakrájíme na malé kostky

  2. Na másle zpěníme 3/4 pórku. Přidáme nakrájenou bramboru, kmín, kostičku zeleninového bujonu, pepř a nové koření. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí brambor. V mléce nebo smetaně si rozmícháme škrobovou moučku tak, aby v mléce nebyly hrudky. Jíšku vlijeme do polévky. Povaříme 5 minut, do vroucí polévky přidáme zbytek pórku a necháme povařit další 2 minuty

  3. Dobrou pórkovou polévku ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!