Dobrá omáčka na těstoviny recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule oregano 2 lžíce olivový olej 0,5 sklenek červené víno mleté maso mletý černý pepř 1 l rajčatové pyré 1 lžička třtinový cukr
Postup Dobrá omáčka na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Červenou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno
Cibuli osmažíme na olivovém oleji dozlatova a vložíme mleté maso. Osmažené maso osolíme, opepříme, osladíme třtinovým cukrem a posypeme oreganem. Mleté maso zalijeme červeným vínem nebo vývarem a po vyprchání vína zalijeme šťávou. Vaříme do zhoustnutí omáčky
Těstoviny uvařené na skus promícháme s omáčkou a podáváme teplé. Podle chuti můžeme posypat strouhaným sýrem
Dobrou omáčku s těstovinami podáváme jako chutný oběd nebo večeři.