Dobrá omáčka na těstoviny recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
oregano
2 lžíce olivový olej
0,5 sklenek červené víno
mleté maso
mletý černý pepř
1 l rajčatové pyré
1 lžička třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Červenou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno

  2. Cibuli osmažíme na olivovém oleji dozlatova a vložíme mleté maso. Osmažené maso osolíme, opepříme, osladíme třtinovým cukrem a posypeme oreganem. Mleté maso zalijeme červeným vínem nebo vývarem a po vyprchání vína zalijeme šťávou. Vaříme do zhoustnutí omáčky

  3. Těstoviny uvařené na skus promícháme s omáčkou a podáváme teplé. Podle chuti můžeme posypat strouhaným sýrem

  4. Dobrou omáčku s těstovinami podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!