Dobrá sekaná se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
160 g slanina
6 stroužků česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
2 ks rohlík
500 g mleté hovězí maso
500 g mleté vepřové maso
na potření
3 lžíce olej
4 lžíce pivo
2 lžičky mletá sladká paprika
4 lžíce dijonská horčice
podle chuti
sůl
2 lžíce majoránka
1 lžíce tymián
1 lžíce hořčice
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hořčici, olej, pivo a mletou papriku promícháme. Touto směsí budeme sekanou později potírat. Slaninu nakrájíme na menší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Nakrájenou slaninu vložíme do pánve a bez zbytečného oleje slaninu osmažíme, protože slanina sama pustí tuk. Ke slanině přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.

  3. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme odmočené a vyždímané rohlíky, slaninu s cibulí, prolisovaný česnek, hořčici, vejce, majoránku, tymián, sůl a pepř. Směs promícháme a podle potřeby přidáme strouhanku.

  4. Když maso drží dobře pohromadě, přendáme maso na vál. Při zpracování si dáme záležet a s masem bouchneme párkrát o vál. Ruce si namočíme do studené vody a z masa vytvarujeme šišku.

  5. Šišku přendáme do pekáčku, který si můžeme vyložit pečícím papírem, šišku potřeme připravenou směsí. Sekanou vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Nezapomínáme sekanou potírat a po čase obrátit.

  6. Dobrou sekanou se slaninou podáváme s bramborovou přílohou, jak jsme zvyklí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!