Dobrá sekaná se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 160 g slanina 6 stroužků česnek 2 ks vejce 1 ks cibule 2 ks rohlík 500 g mleté hovězí maso 500 g mleté vepřové maso na potření 3 lžíce olej 4 lžíce pivo 2 lžičky mletá sladká paprika 4 lžíce dijonská horčice podle chuti sůl 2 lžíce majoránka 1 lžíce tymián 1 lžíce hořčice mletý černý pepř podle potřeby strouhanka
Postup Dobrá sekaná se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hořčici, olej, pivo a mletou papriku promícháme. Touto směsí budeme sekanou později potírat. Slaninu nakrájíme na menší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Nakrájenou slaninu vložíme do pánve a bez zbytečného oleje slaninu osmažíme, protože slanina sama pustí tuk. Ke slanině přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme odmočené a vyždímané rohlíky, slaninu s cibulí, prolisovaný česnek, hořčici, vejce, majoránku, tymián, sůl a pepř. Směs promícháme a podle potřeby přidáme strouhanku.
Když maso drží dobře pohromadě, přendáme maso na vál. Při zpracování si dáme záležet a s masem bouchneme párkrát o vál. Ruce si namočíme do studené vody a z masa vytvarujeme šišku.
Šišku přendáme do pekáčku, který si můžeme vyložit pečícím papírem, šišku potřeme připravenou směsí. Sekanou vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Nezapomínáme sekanou potírat a po čase obrátit.
Dobrou sekanou se slaninou podáváme s bramborovou přílohou, jak jsme zvyklí.