Dobrá šlehaná bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 balení kandované ovoce
0.5 hrnku řepkový olej
1 balíček kypřicí prášek do pečiva
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do větší misky prosejeme 2 hrnky polohrubé mouky. Přidáme hrnek mléka, půl hrnku řepkového oleje, balíček kypřícího prášku a vanilkový cukr.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky přidáme do mísy a dobře promícháme, na závěr přidáme i bílkový sníh. Podle chuti můžeme přidat i kandované ovoce.

  3. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Bábovku dáme péct do trouby při teplotě 200 °C a pečeme 45 minut.

  4. Před podáváním šlehanou bábovku pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!