Dobrá šlehaná bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 1 balení kandované ovoce 0.5 hrnku řepkový olej 1 balíček kypřicí prášek do pečiva na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Dobrá šlehaná bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Do větší misky prosejeme 2 hrnky polohrubé mouky. Přidáme hrnek mléka, půl hrnku řepkového oleje, balíček kypřícího prášku a vanilkový cukr.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky přidáme do mísy a dobře promícháme, na závěr přidáme i bílkový sníh. Podle chuti můžeme přidat i kandované ovoce.
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Bábovku dáme péct do trouby při teplotě 200 °C a pečeme 45 minut.
Před podáváním šlehanou bábovku pocukrujeme.