Dobrý kančí guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks cibule
4 lžíce sádlo
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce pikantní kečup
50 dkg kančí plec
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso odblaníme, zbavíme tuku a nakrájíme na menší kostky.

  2. Na sádle osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách je opečeme. Potom osolíme, vmícháme papriku, kmín, utřený česnek podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Když je maso měkké, šťávu částečně vydusíme, vše zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme pikantní kečup, rozemletou majoránku, dobře promícháme a důkladně povaříme.

  3. Kančí guláš podáváme s bramborovými knedlíky, brambory, chlebem nebo slaným pečivem.

  4. Dobrý kančí guláš pro úsporu času připravujeme v tlakovém hrnci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!