Dobrý kančí guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 ks cibule 4 lžíce sádlo 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce pikantní kečup 50 dkg kančí plec podle chuti sůl majoránka kmín mletý pepř mletá sladká paprika podle potřeby voda nebo vývar
Postup Dobrý kančí guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso odblaníme, zbavíme tuku a nakrájíme na menší kostky.
Na sádle osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách je opečeme. Potom osolíme, vmícháme papriku, kmín, utřený česnek podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Když je maso měkké, šťávu částečně vydusíme, vše zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme pikantní kečup, rozemletou majoránku, dobře promícháme a důkladně povaříme.
Kančí guláš podáváme s bramborovými knedlíky, brambory, chlebem nebo slaným pečivem.
Dobrý kančí guláš pro úsporu času připravujeme v tlakovém hrnci.