Doktorčin segedínský guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr olej sůl 2 ks cibule 1000 ml voda 3 lžičky vegeta 4 lžíce med 4 lžíce hladká mouka zakysaná smetana 1 ks gulášové koření 500 g vepřové maso 4 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 sklenice sterilované zelí 1 palička česnek (velká palička)
Postup Doktorčin segedínský guláš
Postup přípravy receptu
-
Velkou paličku česneku oloupeme a česnek utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Maso - ořez nakrájíme na kostky
Cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme maso a asi 15 minut restujeme. Pak přidáme utřený česnek, sterilované zelí i s nálevem, gulášové koření, papriku, vegetu, med a cukr. Guláš podlijeme polovinou vody a dusíme doměkka. Pak přidáme zbylou vodu, segedínský guláš dochutíme solí a pepřem, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Doktorčin segedínský guláš necháme už jen přejít varem
Doktorčin segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Na talíři segedínský guláš zdobíme kopečkem zakysané smetany.