Dort Stracciatella recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr 3 ks vejce 150 g čokoláda 1 balíček prášek do pečiva 120 ml slunečnicový olej 200 g hladká mouka 100 g kukuřičný škrob 100 ml čerstvá smetana
Postup Dort Stracciatella recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si čokoládu. Lepší jsou zbytky míchaných čokolád, které nasekáme nahrubo.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do bílé pěny. Postupně za stálého míchání pomalu přidáváme čerstvou smetanu a olej. Přidáme prosátou mouku, škrob s kypřicím práškem do pečiva. Kuchyňskou špachtlí přidáváme sníh vyšlehaný se špetkou soli. Nakonec přidáme nasekané kousky čokolády.
Těsto vlijeme do připravené vymazané, vysypané dortové formy o průměru 24 cm. Můžeme použít i jinou formu, třeba na bábovku nebo plum cake. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 55 - 60 minut. Zkusíme však vpichem špejlí. Pokud se nám dort začne po 40 - 45 minutách zbarvovat, přikryjeme ho alobalem. Dort nesplaskne.
Dort Stracciatella necháme vychladnout. Posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat třeba ke kávě.