Dort Stracciatella recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
3 ks vejce
150 g čokoláda
1 balíček prášek do pečiva
120 ml slunečnicový olej
200 g hladká mouka
100 g kukuřičný škrob
100 ml čerstvá smetana

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si čokoládu. Lepší jsou zbytky míchaných čokolád, které nasekáme nahrubo.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do bílé pěny. Postupně za stálého míchání pomalu přidáváme čerstvou smetanu a olej. Přidáme prosátou mouku, škrob s kypřicím práškem do pečiva. Kuchyňskou špachtlí přidáváme sníh vyšlehaný se špetkou soli. Nakonec přidáme nasekané kousky čokolády.

  3. Těsto vlijeme do připravené vymazané, vysypané dortové formy o průměru 24 cm. Můžeme použít i jinou formu, třeba na bábovku nebo plum cake. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 55 - 60 minut. Zkusíme však vpichem špejlí. Pokud se nám dort začne po 40 - 45 minutách zbarvovat, přikryjeme ho alobalem. Dort nesplaskne.

  4. Dort Stracciatella necháme vychladnout. Posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat třeba ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!