Drobenkový koláč s čokoládovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 180 g máslo 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka 200 g hořká čokoláda 2 kelímky zakysaná smetana 100 g jemný třtinový cukr tmavé kakao
Postup Drobenkový koláč s čokoládovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Do mísy vsypeme cukr, mouku a pomocí prstů společně se změklým máslem vypracujeme drobenkové těsto
Těsto přesypeme do kulaté formy na koláč (nejlépe s odnímatelným dnem). Těsto rozprostřeme trochu více ke krajům. Dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C asi na 20 - 25 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout
Mezitím si připravíme krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme smetanu a vyšleháme. Čokoládový krém osladíme vanilkovým cukrem
Na korpus čokoládový krém rovnoměrně naneseme a nakonec hustě posypeme tmavým kakaem
Drobenkový koláč s čokoládovým krémem je nejlepší mírně proleželý (1 - 2 dny v chladu), korpus nám dobře změkne. Podáváme ke kávě.