Drobenkový koláč s čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

180 g máslo
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
200 g hořká čokoláda
2 kelímky zakysaná smetana
100 g jemný třtinový cukr
tmavé kakao

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Do mísy vsypeme cukr, mouku a pomocí prstů společně se změklým máslem vypracujeme drobenkové těsto

  2. Těsto přesypeme do kulaté formy na koláč (nejlépe s odnímatelným dnem). Těsto rozprostřeme trochu více ke krajům. Dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C asi na 20 - 25 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout

  3. Mezitím si připravíme krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme smetanu a vyšleháme. Čokoládový krém osladíme vanilkovým cukrem

  4. Na korpus čokoládový krém rovnoměrně naneseme a nakonec hustě posypeme tmavým kakaem

  5. Drobenkový koláč s čokoládovým krémem je nejlepší mírně proleželý (1 - 2 dny v chladu), korpus nám dobře změkne. Podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!