Drobenkový třešňový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g mleté mandle těsto sůl 1 ks vejce 300 g máslo 500 g mouka 1 balíček prášek do pečiva 180 g cukr moučka 1 lžička mletá skořice 1 lžička citronová kůra náplň 3 lžíce cukr moučka 500 g třešně
Postup Drobenkový třešňový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Třešně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme je. Můžeme je posypat asi 3 lžícemi cukru.
Máslo necháme rozpustit a trochu vychladnout. Mezitím si do mísy prosejeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Přidáme cukr, skořici, kůru a špetku soli. Pak do těsta přidáme tekuté máslo, vejce a vše zpracujeme ručním hnětačem v těsto podobné drobence.
Troubu si předehřejeme na 200 °C.
Dortovou formu vymažeme vrstvou másla. Polovinu drobenkového těsta vtlačíme do formy a posypeme mandlemi. Pak na ně rozložíme ovoce a posypeme zbytkem drobenkového těsta.
Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut dozlatova.
Hotový koláč necháme vychladit a můžeme podávat.