Drožďová pomazánka Richard recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks vejce
100 g máslo
3 lžíce strouhanka
1 ks cibule
2 kostky kvasnice
2 ks špekáček
2 lžíce plnotučná hořčice
2 ks sterilované okurky
2 snítky petrželka kudrnka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme nadrobno, špekáčky nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Vejce uvaříme natvrdo a potom nakrájíme. Okurku nakrájíme nadrobno a čerstvou kudrnku nasekáme na jemno.

  2. Cibuli zpěníme na malém množství oleje společně s nakrájenými špekáčky, zlehka orestujeme a odstavíme. Na oleji zpěníme kvasnice, zahustíme strouhankou a ochutíme česnekem. Obě směsi spojíme dohromady a necháme vychladnout.

  3. V míse vyšleháme máslo, přidáme vychladlou směs, nakrájená vejce, hořčici, nakrájené okurky, nasekanou kudrnku, sůl a pepř podle chuti a vše dobře promícháme vidličkou či metlou.

  4. Drožďovou pomazánku necháme dostatečně vychladnout v lednici. Namažeme na čerstvé pečivo a lehce zasypeme strouhaným sýrem (čím zralejší, tím lepší), ale můžeme si natřít i slané crackery. Výborně se pak chutě snoubí s křehkou svěží zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!