Drožďová pomazánka Richard recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 ks vejce 100 g máslo 3 lžíce strouhanka 1 ks cibule 2 kostky kvasnice 2 ks špekáček 2 lžíce plnotučná hořčice 2 ks sterilované okurky 2 snítky petrželka kudrnka podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Drožďová pomazánka Richard recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme nadrobno, špekáčky nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Vejce uvaříme natvrdo a potom nakrájíme. Okurku nakrájíme nadrobno a čerstvou kudrnku nasekáme na jemno.
Cibuli zpěníme na malém množství oleje společně s nakrájenými špekáčky, zlehka orestujeme a odstavíme. Na oleji zpěníme kvasnice, zahustíme strouhankou a ochutíme česnekem. Obě směsi spojíme dohromady a necháme vychladnout.
V míse vyšleháme máslo, přidáme vychladlou směs, nakrájená vejce, hořčici, nakrájené okurky, nasekanou kudrnku, sůl a pepř podle chuti a vše dobře promícháme vidličkou či metlou.
Drožďovou pomazánku necháme dostatečně vychladnout v lednici. Namažeme na čerstvé pečivo a lehce zasypeme strouhaným sýrem (čím zralejší, tím lepší), ale můžeme si natřít i slané crackery. Výborně se pak chutě snoubí s křehkou svěží zeleninovou oblohou.