Drožďové pirožky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 dl mléko
1 kostka droždí
polohrubá mouka
drcený kmín
3 lžíce stolní olej
3 lžíce mleté pečené vepřové

Postup přípravy receptu

  1. Do většího porcelánového hrnečku dáme kostku droždí a dobře ji lžící rozmělníme. Pak přidáme lžíci mouky a pečlivě s droždím promícháme. Vzniklou sypkou směs zalijeme mlékem ohřátým na teplotu těla. Necháme kynout.

  2. Když kvásek nakyne, nalijeme ho do mísy. Přidáme vejce, drcený kmín, sůl a mleté pečené vepřové a vše dobře promícháme. Pak přidáme trochu mouky, promícháme a přidáme stolní olej. Znovu mícháme a přidáváme mouku, až je těsto dostatečně tuhé, aby z něj bylo možno vytvořit podlouhlé válečky.

  3. Těsto pak ještě pomoučníme, rozdělíme na čtyři díly, vytvoříme válečky a dáme je na plech na nelepivý pečicí papír dál od sebe. Necháme v teple asi 20 minut kynout. Těsto ještě značně nakyne. Pak dáme péci asi na 20 minut a hlídáme barvu povrchu. Když je světle hnědá je hotovo.

  4. Drožďové pirožky podáváme teplé nebo studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!