Nejlepší potahovací hmota na dorty recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 g cukr moučka
2 - 3 lžíce studená voda
100 g sušené polotučné mléko
3 lžíce glukózový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a řádně propracujeme. Propracováváme celkem dlouho

  2. Z hmoty se stane krásná tužší modelína. Do igelitu zabalenou hmotu dáme do lednice. Pokud se jakoby rozteče, opět propracujeme a opatrně můžeme zahustit trochou sušeného mléka a práškového cukru

  3. Při zpracování na potažení dortu mírně pocukrujeme vyvalovací plochu. Použila jsem silikonový vál. Rozválíme na sílu asi 3 - 5 mm. Vyválenou hmotu položíme na mírně máslovým krémem pomazaný dort a uhladíme. Pak už zdobíme podle vlastního uvážení. Já si napoprvé troufla pouze na kytičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!