Drožďové tofu knedlíčky do polévky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 1 ks vejce 1 plátek máslo 3 lžíce strouhanka 1 lžíce majoránka 1 ks cibule krupice mletý pepř 3 dl zeleninový vývar 200 g čerstvé droždí 100 g uzené tofu 3 lžíce sójový granulát
Postup Drožďové tofu knedlíčky do polévky recept
Postup přípravy receptu
-
Sójový granulát namočíme na 30 minut do zeleninového vývaru.
Na oleji opražíme cibuli nakrájenou na kostky a prolisovaný česnek. Přidáme droždí a na mírném ohni ho necháme rozpustit. Přidáme nabobtnaný granulát, plátek másla a odstavíme z vařiče. Směs necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme vejce, majoránku, sůl, najemno nastrouhané tofu a strouhanku. Promícháme a podle potřeby zahustíme těstíčko krupicí. Vypracujeme tuhou hmotu, ze které vytvarujeme knedlíčky.
Drožďové tofu knedlíčky zaváříme ve slané vodě nebo přímo v zeleninovém vývaru zhruba 7 - 10 minut.
Drožďové tofu knedlíčky můžeme podávat přímo v polévce nebo je vkládat do polévky až těsně před podáváním.